Цените на газа на европейската фондова борса ICE  рязко се

...
Цените на газа на европейската фондова борса ICE  рязко се
Коментари Харесай

Обрат - цената на газа в Европа рязко се понижи

Цените на газа на европейската фондова борса ICE  рязко се намалиха, демонстрират данните на уеб страницата. В хода на търговията на през днешния ден котировките паднаха под 100 $ за хиляда кубически метра. Обратът в галопирането на цените от последните седмици се случва за първи път от 29 септември, отбелязва ТАСС.

При откриването на търговията синьото гориво се котираше за към 1250 $, след което поевтиня до 973 $ за 1000 кубични метра.
В резултат показателят на газоразпределителния център Те Те Еф (TTF) в Нидерландия изгуби над 22 % от цената си по отношение на търговията през вчерашния ден.

В продължение на няколко седмици през септември и началото на октомври цената на газа в Европа непрестанно нарастваше, поставяйки няколко върха като през вчерашния ден следобяд доближи 1924 $ за хиляда кубически метра.

След това обаче, по време на комерсиалната сесия на 6 октомври, котировките внезапно спаднаха. Financial Times свързва такава динамичност с изказването на съветския президент Владимир Путин за готовността на Москва да стабилизира цените на силата в Европа.

В същото време някои анализатори предвиждат продължение на наклонността за стремглаво повишаване на цените на газа  до равнища от 2500 $ за хиляда кубически метра.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР